Z. Markoviću prestižna nagrada u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Z. Markoviću prestižna nagrada u Francuskoj

Nakon što je održao revije na Nedelji visoke mode u Parizu, Nedelji mode u Njujorku i obukao neke od najpoznatijih žena sveta, modni dizajner Zvonko Marković trijumfovao je na najvažnijoj dodeli nagrada u industriji luksuza i dobio priznanje "Talents du luxe et de la creation".

O značaju te nagrade govori i činjenica da joj je pokrovitelj francuska ministarka kulture i komunikacija Odri Azule, a među nominovanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osim Markovića, bila su samo francuska imena.

Marković ističe da je Francuska davno shvatila da je njen izvozni potencijal upravo u luksuzu, a odnos prema ljudima koji se bave tom oblasti, odnos prema nacionalnom blagu.

"Luksuz i oni koji ga stvaraju, brendiraju Francusku širom sveta. Iskreno, nisam se mnogo nadao jer sam prvi čovek sa Balkana koji se pojavio na toj dodeli nagrada. Prošle godine sam bio nominovan za ovu nagradu i sama nominacija je velika čast. Ne mogu ni da vam objasnim šta znači to što sam ove godine zaista dobio nagradu i to u kategoriji za inventivnost", izjavio je Zvonko Marković.

O laureatima je odlučivao žiri od 13 članova koji su svetski priznati stručnjaci iz oblasti industrije dizajna i luksuza.

Čuvena kuća "Lalique", koja je od 19. veka simbol luksuza Francuske, pravi specijalni pehar od kristala za dobitnike.

Markovićev rad je zapažen od strane Centra za luksuz i kreativnost (Le Centre du luxe et de la creation), institucije koja dodeljuje nagrade, nakon njegovih uspešnih prezentacija na Nedelji visoke mode u Parizu i Nedelji mode u Njujorku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.