Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin na sajmu u Parizu: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije intenzivno se razvijaju i država ulaže mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima", rekao je Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na 53. međunarodnom salonu aeronautike i svemira "Pariz Er Šou 2019" u Francuskoj.

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane u saopštenju, Vulin je istakao da je opremanje i naoružavanje Erbasovog helikoptera H-145M naoružanjem iz Srbije izazvalo veliku pažnju kod svih učesnika i da "svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na Erbasove helikoptere".

"Razgovarali smo i u francuskom Ministarstvu odbrane o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu", rekao je Vulin.

Poseti sajmu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je štand kompanije "Erbas", na kom je izložen višenamenski helikopter Erbas H-145M sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija "Rosoboronexport", "RSK MiG" i "Rušian Helicopter" iz Ruske Federacije, "Thales" i "Safran" iz Republike Francuske, "Hensoldt" iz Savezne Republike Nemačke i "Rafael" iz Izraela.

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže, od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.