Vučić u Parizu, sutra kod Makrona

Izvor: Mondo, 16.Jul.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Parizu, sutra kod Makrona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi od danas u poseti Parizu gde će ga sutra u Jelisejskoj palati primiti predsednik Francuske Emanuel Makron, saopštio je Vučićev kabinet.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Na sajtu Jelijsejske palate navodi se da će sastanak Makrona i Vučića početi sutra u 13.30 posle čega je predviđen ručak i zajednička konferencija za novinare.

Vučić je tu posetu najavio krajem maja kada je u Parizu učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) posvećenom Zapadnom Balkanu, a sa Makronom je razgovarao u decembru 2017. tokom samita o klimi u Parizu.

Dvojica predsednika razgovaraće o bilateralnim odnosima - ekonomskoj saradnji i pokrenutim i planiranim zajedničkim projektima u Srbiji, regionalnoj situaciji sa akcentom na dijalog Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o evropskim integracijama Srbije i Makronovom viđenju aktuelne situacije u EU, kao i njegovim idejama za reformu EU i globalnim pitanjima s obzirom na ulogu Francuske u međunarodnoj politici, naveli su iz kabineta predsednika Srbije.

Dan posle Pariza u Briselu je zakazana nova runda dijaloga predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovaje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.