Vučić se upisao u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske

Izvor: RTS, 15.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se upisao u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje zbog terorističkog napada u Parizu i upisao se u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske u Beogradu.
Premijer Aleksandar Vučić se sastao sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro i rekao da saoseća sa francuskim narodom.

Premijer je u knjigu žalosti u francuskoj amabasadi upisao da je Srbija užasnuta zločinačkim napadom terorista >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na slobodu i bezbednost svih francuskih građana, ali i svih Evropljana.
Napisao je da je uveren da će viteški i hrabri francuski narod imati snage da se odupre i konačno pobedi najveću pošast savremenog sveta, a to je, kako je naveo, terorizam.
Kako je istakao, mala ali ponosita Srbija uvek će stajati rame uz rame sa svojim francuskim prijateljima i biti spremna da pruži svaku vrstu doprinosa slobodnoj i bezbednoj Evropi.
"U ime građana Srbije, njene vlade i u lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, predsedniku i premijeru Francuske, kao i svim njenim građanima. Živela Francuska", napisao je Vučić.
Moro je zahvalila na ponudi i rekla da je dirnuta podrškom koju Srbija iskazuje, naročito pažnjom građana koji su ispred ambasade doneli cveće.
Vučić je nakon sastanka rekao da je danas tužan dan za Srbiju i da će u znak solidarnosti sa Francuskom spustiti zastavu na pola koplja u naredna tri dana. 
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upisao se u Knjigu žalosti u Ambasadi Francuske u Beogradu.
Dačić je ranije u toku dana uputio i telegram saučešća francuskom šefu diplomatije Loranu Fabiusu u kojem je ocenio da je napad na Francusku napad "na tekovine savremenog društva".

U knjigu žalosti se upisao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
"Primite izraze mog najdubljeg saučešća povodom gubitka koji ste pretrpeli prilikom bezumnog terorističkog napada. Srpski narod je uz vas, osećamo vaš bol i molimo se za vaše žrtve", napisao je Stefanović, navodi se u saopštenju ministarstva.
I gradonačelnik Beograda Siniša Mali upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Francuske u Beogradu, nakon što je zapalio sveću kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport takođe se upisao u Knjigu žalosti.
"Naše misli i naša srca su sa porodicama i prijateljima žrtava tragedije u Parizu", napisao je Davenport.
Građani Srbije moći će da se upišu u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske od ponedeljka, 16. novembra, do srede, 18. novembra.
Posle terorističkih napada u Parizu saučešće Francuskoj i francuskom narodu uputio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Svoje žaljenje iskazao je i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, ali i ostali političari i verski zvaničnici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.