Vučić sa Merkelovom u Parizu

Izvor: RTS, 11.Nov.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Merkelovom u Parizu

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije. Merkelova je pozdravila ekonomske uspehe Srbije i istakla da želi da pomogne da se u regionu Zapadnog Balkana održi mir i stabilnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

Vučić je obavestio kancelarku Merkel o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi, saopštila je Služba za saradnju m medjima predsednika Srbije.
Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu Zapadnog Balkana održi mir i stabilnost. 
Aleksandar Vučić će se tokom dana sastati i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković potvrdio je za RTS da se Vučić sinoć sastao sa Makronom dva puta, kao i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom. 
Vučić je u Pariz doputovao juče, gde je u večernjim časovima zajedno sa šefovima država i vlada iz svih krajeva sveta, obišao izložbu "Pikaso: plavo i roze" u Muzeju "Orsej", a nakon toga bio gost na koktelu za visoke zvanice.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ NA CEREMONIJI U PARIZU: Sastanci sa Merkleovom i Makronom

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Parizu gde će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja sto godina od završtka Prvog svetskog rata Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Parizu gde će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Selaković: Sastanak Vučić-Merkel suštinski i strateški

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas ima "suštinski strateški sastanak" sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na kojem će razgovarati o pitanju kosova i Metohije, regionalnoj stabilnosti i ekonomskoj saradnji, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NAJMOĆNIJA ŽENA AMERIKE U PARIZU Promenila tri kombinacije za samo jedan dan, a cipele koje nosi koštaju više od 600 evra!

Izvor: Blic, 11.Nov.2018

Prva dama, supruga predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Melanija Tramp, zajedno sa suprugom sletela je juče u prepodnevnim časovima u Pariz gde danas prisustvuju obeležavanju stote godišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.