Vučić i Vals o dobrim odnosima

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Vals o dobrim odnosima

Pariz -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa francuskim premijerom Manuelom Valsom sa kojim je razgovarao o predstojećoj donatorskoj konferenciji.

Donatorska konferencija za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni biće održana u Briselu 16. jula, a teme razgovora u Parizu bile su i evropska pitanja, ekonomski odnosi, regionalna saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i projekat izgradnje metroa.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, francuski premijer Manuel Vals naglasio je da su bilateralni odnosi veoma kvalitetni i da, osim istorijskih veza, postoji još mnogo tema na kojima se mogu produbljivati.

Premijer Vučić je istakao da Francuska treba da iskoristi priliku i više se angažuje oko Srbije zbog tradicionalno dobrih odnosa dva naroda.

Tokom sastanka je konstatovano da se u Srbiji sprovode veoma važne reforme, a da joj geografski položaj omogućava da bude ekonomski centar regiona.

Vučić je naveo i da Srbija zna svoje obaveze i da će sve učiniti da ih ispuni do 2018. godine.

"Ostaćemo na evropskom putu i održavaćemo dobrosusedske odnose u regionu. Pozvali smo francuske investitore da ulažu u Srbiju", rekao je Vučić.

On je dodao da je pozvao Valsa da dodje sa francuskim privrednicima, te da će francuski premijer i posetiti Srbiju na jesen.

"Nadamo se da ćemo uspeti da obezbedimo veće francusko prisustvo u Beogradu, Srbiji, na Zapadnom Balkanu", rekao je Vučić na konferenciji za medije, održanoj nakon sastanka sa Valsom.

Susretom sa Valsom, premijer Vučić završio je jednodnevnu posetu Francuskoj.

Ranije danas Vučić je prisustvovao radnom ručku na poziv predsednice Spoljnopolitičkog odbora Narodne skupštine Francuske Elizabet Gigu, sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije, odnosima u regionu, o dijalogu Beograda i Prištine, odnosima sa Rusijom i Ukrajinom, kao i o donatorskoj konferenciji koja će na inicijativu Francuske biti održana u Briselu 16. jula ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.