Vučić i Ditman razgovarali o evropskom putu Srbije

Izvor: RTS, 07.Jul.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Ditman razgovarali o evropskom putu Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman razgovarali su o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.
Premijer Vučić je zahvalio na podršci koju kancelarka Angela Merkel i Nemačka pružaju Srbiji u procesu pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa EU, istakavši da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji, kao i kroz iniciranje i aktivnu podršku Berlinskom procesu.

Ambasador Ditman pozdravio je odluku država članica Evropske unije o otvaranju pregovaračkih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom i naglasio da su na putu ka EU ta poglavlja važna za proces preobražaja države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Naglasio je da je nužno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, koje je srpska vlada uspešno započela, i istakao da treba sprovesti dodatne korake u domenu vladavine prava.
Srbija je sa Evropskom unijom dogovorila veoma detaljan Akcioni plan koji sada treba sprovesti u delo, zaključili su premijer Vučić i ambasador Ditman.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ditman: Srbija mora da poradi na vladavini prava

Izvor: B92, 07.Jul.2016

Beograd -- Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da Srbija mora da uloži dodatne napore i u domenu vladavine prava...Kako je saopštila Vlada Srbije, on je istakao i da je neophodno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi...Ditman je, na sastanku sa predsednikom tehničke Vlade Srbije...

Nastavak na B92...

RAZGOVARALI VUČIĆ I DITMAN: Premijer sa zahvalio ambasadoru na pomoći Nemačke

Izvor: Telegraf.rs, 07.Jul.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu...Premijer Vučić zahvalio je na...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.