Vučić čestitao Makronu Dan Bastilje

Izvor: N1 televizija, 14.Jul.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Makronu Dan Bastilje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s francuskim ambasadorom Frederikom Mondolinijem o bilateralnim odnosima uoči posete Parizu, predviđene za utorak, 17. jul, saopštio je Vučićev kabinet.

Mondolini je rekao da je Vučićeva poseta "veoma važna za odnose dve zemlje" i dodao da Francuska snažno podržava ekonomske reforme, zalaganje za regionalnu stabilnost i strateške odluke Srbije na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << evropskom putu.

Vučić je ambasadoru predao čestitku upućenu predsedniku Emanuelu Makronu povodom današnjeg državnog praznika u Francuskoj.

"Primite moje iskrene čestitke povodom Nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da su sloboda, jednakost i bratstvo, na kojima počiva francusko društvo, trajne vrednosti i univerzalni uzori", navodi se u pismu.

Vučić je izrazio uverenje da "Srbija i Francuska, uz međusobno uvažavanje i u skladu sa proklamovanim strateškim partnerstvom imaju sve mogućnosti da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Zahvalio na podršci Francuske Srbiji na evropskom putu navodeći da je u interesu napretka Srbije i njene evropske budućnosti da se "Unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe".

"Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju mira i stabilnosti i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu", dodaje se u poruci Makronu.

Predsednik Srbije je predstojeću posetu Francuskoj najavio krajem maja kada je u Parizu učestvovao na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) posvećenom Zapadnom Balkanu, a sa Makronom je razgovarao u decembru 2017. tokom samita o klimi u Parizu.

Kako je ranije rečeno agenciji Beta u Vučićevom kabinetu, dvojica predsednika će razgovarati o bilateralnim odnosima - ekonomskoj saradnji i pokrenutim i planiranim zajedničkim projektima u Srbiji, regionalnoj situaciji sa akcentom na dijalog Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o evropskim integracijama Srbije i Makronovom viđenju aktuelne situacije u EU, kao i njegovim idejama za reformu EU i globalnim pitanjima s obzirom na ulogu Francuske u međunarodnoj politici.

Dan posle Pariza u Briselu je zakazana nova runda dijaloga predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovaje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.