Vojnicima SAD zabranjeno privatno putovanje u Pariz

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2015, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnicima SAD zabranjeno privatno putovanje u Pariz

VAŠINGTON - Američkim vojnicima i civilnim licima na službi u Ministarstvu odbrane zabranjeno je putovanje u Pariz koje nije službeno, saopštio je portparol Pentagona nakon smrtonosnih napada u glavnom gradu Francuske u petak, u kojima je poginulo najmanje 129, a ranjeno 352 osobe.

Kako su prenijeli britanski mediji, zabrana se odnosi isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na privatna putovanja i na područje u prečniku 50 kilometara od Pariza.

Za službeno putovanje u francusku prestonciu potrebno je specijalno odobrenje komande, kao i za posjete drugim gradovima Francuske, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Kapetan Džef Dejvis rekao je da se zabrana odnosi na vojnike, civilna lica na službi u američkom Ministarstvu odbrane, vojnike po ugovoru, naveo je Rojters.

"Ovo je mjera predostrožnosti da naš personal i porodice budu bezbjedne u svjetlu nedavnih napada", navedeno je u saopštenju komande američke vojske u Evropi.

Britanska agencija prenosi, pozivajući se na predstavnika konzularne službe Najlsa Koula, da Stejt department nema plan da izdaje preporuke američkim građanima da ne putuju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vojnicima SAD zabranjeno privatno putovanje u Pariz

Izvor: Press, 17.Nov.2015

Američkim vojnicima i civilnim licima na službi u Ministarstvu odbrane zabranjeno je putovanje u Pariz koje nije službeno, saopštio je portparol Pentagona nakon smrtonosnih napada u glavnom gradu Francuske u petak, u kojima je poginulo najmanje 129, a ranjeno 352 osobe. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.