Vesti su mi kao ljubavnica!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" su mi kao ljubavnica!

Rade Adamović, rodom iz Bosanske Krupe, decenijama žitelj Pariza, tačnije predgrađa Obervilije, cenjeni građevinac, relaksirani penzioner, autor roman-trilogije i zbirke poezije. Dok završava još dve knjige, glasno i jasno saopštava da voli da pročita novine, a posebno "Vesti".

Navikao je na, kako kaže, svoj dijasporski list, koji svakodnevno može da kupi na kiosku ili u prodavnici štampe, a to ovako opisuje:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- E, što volim kad ujutro, na astalu, uz kaficu ili rakijicu listam novine, to je kao da vodim ljubav sa ženom. Ja sam za "žive" novine, za živu i opipljivu ljubav. Ovo drugo, ovo čitanje štampe na ekranima mi je umetno, plastično, to je za ove mlađe, čujem da imate i digitalno izdanje. Ja, pak, volim i prste da uprljam od novina, da osetim miris štampe, da je osetim kako šušti, da daje zvuk, volim novine koje imaju tri i dodatne dimenzije.

Sledi ozbiljna konstatacija:

- Žao mi je što se novine manje čitaju. Nekad smo novine u neki ugao ostavljali da predahnu i vraćali smo im se, nekad skupljali novine, određene tekstove, feljtone, izrezivali, kao blago čuvali. Nekad su u metrou svi čitali novine, sada samo bulje u telefon.

Dodao je Rade i ovo:

- Sada je moderno da se kaže: "Novine su skupe", a ja odgovaram da novine ne kupuje onaj ko ima novca, već onaj ko je navikao i zna da u njima uživa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.