Vanredno stanje u PSŽ: Klub šokiran odlukom Mbapea, majka bila kod Al-Kelaifija

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 10:53

Vanredno stanje u PSŽ: Klub šokiran odlukom Mbapea, majka bila kod Al-Kelaifija

Od momenta kada je Mbape obavestio upravu Pari Sen Žermena da neće aktivirati produžetak saradnje do 2025. godine, alarmi zvone u Parizu, ali i u Madridu.

Tektonski potresi dešavaju se u ovim trenucima u najmoćnijem francuskom klubu Pari Sen Žermenu.

Otišao je Mesi, pred odlaskom je Nejmar, traži se novi trener, a ono što niko nije očekivao dešava se El-Kelaifiju pred očima – Kilijan Mbape želi da ode.

Kada i kuda – to je sada pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih pitanja za čelnike kluba.

Podsetimo, lavina događaja koji se sada multipliciraju, krenula je istog momenta kada je Mbape obavestio nadređene da ne želi da produži boravak u klubu aktiviranjem klauzule čime bi automatski njegov ugovor bio produžen do 2025. godine.

To znači da će mu naredno leto biti i poslednje u klubu, a u isto vreme znači i da će Pari Sen Žermen morati da proda prvu zvezdu (cena 150 miliona) ako ne žele da ga izgube bez obeštećenja.

Najava odlaska jednog od najboljih igrača današnjice potpuno je promenila transfer koncepciju i planove Real Madrida, kluba koji odavno stoji prvi u redu za Francuza, Madriđani su izgleda dočekali trenutak koji su čekali.

Niko, osim Mbapea, u ovom trenutku ne zna kako će se dalje razvijati njegova karijera i ova saga. Ono što je jedino izvesno, što je i sam rekao, ne vidi sebe dalje u Parizu.

"Nisam rekao upravi PSŽ da me prodaju ili da idem u Real. Samo sam ih obavestio da ne želim da produžim ugovor do 2025. godine. Pregovarali smo oko tog produžetka i srećan sam što ću biti u klubu još godinu dana", rekao je Mbape u ekskluzivnom intervjuu za italijansku "Gazetu".

Na potezu je Pari Sen Žermen. Naredni korak je njihov.

Postoje dva puta za Parižane i Embapea - novi, jači ugovor ili prodaja koliko već ovog leta.

Situcija je sada daleko povoljnija po Real ili bilo koji drugi klub koji želi Embapea pošto će katarske gazde morati da prihvate razgovor o transferu za razliku od 2021. godine kada im situacija to nije nalagala, jer nije bilo bojazni da izgube igrača.

Ono što komplikuje situaciju za Parižane je bojazan da će Embape odraditi i narednu sezonu u klubu, jer to želi, ali bez produžetka saradnje. To bi bio daleko najgori scenario po katarske vlasnike i sam klub. Gubitak velikog novca.

Nadaju se, ipak, da će Francuz odabrati jednu od dve opcije koja je u interesu Parižana, ali se ne pitaju mnogo. Gotovo ništa. Sada je sve u rukama Embapea - on je jedini koji se u ovom trenutku pita za sve i od njega zavisi kako će dalje teći ova priča.

Francuski mediji navode da je i majka fudblera u ponedeljak imala kratko viđenje sa gazdom kluba Al-Kelaifijem. Tema je razgovora je, naravno, bio status njenog sina.

U tom razgovoru, kako prenosi "L' Èquipe", ne samo da nije postignut dogovor o daljim koracima koji bi za cilj imali približavanje stavova, već su se oni totalno udaljili. Majka je prenela želju sina da ide narednog leta bez potpisivanja novog ugovora, dok su u klubu uporni da se transfer desi ovog leta ili da igrač produži saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska pobedila Holandiju i plasirala se u finale Lige nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2023

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Lige nacija, pošto je večeras u Roterdamu savladala selekciju Holandije rezultatom 4:2 (0:1) u polufinalnom susretu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.