Uspeh srpskih studenata u Njujorku i Parizu

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh srpskih studenata u Njujorku i Parizu

BEOGRAD - Studenti iz Srbije osvojili su na svetskim takmičenjima u Njujorku i Parizu prestižne nagrade, a najviše su se istakli studenti FON-a koji su u Parizu bili generalni pobednik univerzitetskog sportskog takmičenja Turnir "pet lopti", dok su u Njujorku osvojili treće mesto na takmičenju u rešavanju poslovnih studija.

Petoro studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) osvojili su treće mesto na svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << takmičenju u rešavanju poslovnih studija u Njujorku.

Oni su u finalu na kome je učestovalo šest poslovnih škola, predstavnika regionalnih i onlajn takmičenja, predstavili svoja rešenja problema snabdevanja vodom najsiromašnijih stanovnika sveta.

Studenti beogradskog FON-a koji su osvojili treće mesto su Tamara Pajević, Ema Nešković, Jovana Dadić, Aleksandra Nikolić i Ninoslav Stojsavljević.

Prvo mesto na tom svetskom takmičenju pripalo je studentima Univerziteta u Kembridžu.

Najveće svetsko univerzitetsko sportsko takmičenje Turnir "pet lopti" takođe je ove godine bio u znaku studenata iz Srbije, jer su oni u konkurenciji ekipa iz 17 zemalja osvojili čak osam pehara.

Generalni pobednik turnira u Parizu je FON, dok je Pravni fakultet osvojio zlatnu i srebrnu medalju, a Filološki fakultet zlatnu.

Beogradski univerzitet osvojio je čak pet od osam prvih mesta na tom prestižnom univerzitetskom takmičenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.