Umro modni kreator Azedin Alaja

Izvor: Beta, 18.Nov.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro modni kreator Azedin Alaja

Modni kreator Azedin Alaja (Azzedine Alaia), čije su haljine obeležile modu 1980-ih godina, umro je u 77. godini.To je saopštila Federacija visoke mode Francuske bez navodjenja detalja.Azedin Alaja, poreklom iz Tunisa, bio je poznat kao modni buntovnik.Decenijama je živeo i radio u Parizu, ali nije učestvovao u sezonskim modnim feštama u glavnom gradu Francuske, niti u blještavim reklamnim kampanjama.Naomi Kembel mu je bila omiljena manekenka.Kreacije Azedina Alaje nosile su slavne ličnosti Holivuda, ali i nekadašnja prva dama SAD Mišel Obama.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kraj jedne epohe: Preminuo čuveni modni kreator Azedin Alaja

Izvor: BKTV News, 18.Nov.2017

Njegove kreacije nosile su poznate dame širom sveta, od Holivuda do Bele kuće. ..Tunižanski modni kreator Azedin Alaja preminuo je u 77. godini...Poznat po svom modnom buntovništvu, Alaja je decenijama bio naširoko hvaljen širom Pariza, uprkos tome što nije učestvovao na modnim revijama niti...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.