Ukradeno vino vredno 250.000 evra

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2017, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeno vino vredno 250.000 evra

Lopovi u Francuskoj ukrali su vino u vrednosti od 250.000 evra nakon što su kroz pariske katakombe provalili u podrum privatne kuće.

Prema izveštaju policije, lopovi su iz podruma odneli više od 300 boca skupocenog vina. Nakon toga su bežali kroz tunele, 20 metara ispod glavnog grada Francuske, koji je dug blizu 250 kilometara. Pljačka u podrumu kuće desila se u blizini Luksemburških vrtova u noći između ponedeljka i utorka.

Detektivi su rekli kako su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lopovi morali biti dobro organizovani i pripremljeni za pljačku s obzirom na to da su bušili zidove katakombe kako bi došli do podruma kuće. Inače, tlo ispod podruma je uglavnom bilo od krečnjaka.

Pariske katakombe nisu zatvorene za posete tokom noći, a preko dana se mogu obilaziti uz pratnju vodiča. Vlasti su već odavno u katakombama identifikovale tajne ulaze do nekih stambenih zgrada kroz nekadašnje rupe za kanalizaciju, zbog čega su upozoravale na moguće održavanje tajnih sastanaka ili korišćenje prostora za snimanje filmova.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.