Ukraden Banksijev mural sa vrata pozorišta u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden Banksijev mural sa vrata pozorišta u Parizu

Mural britanskog uličnog umetnika Banksija koji se nalazio na vratima pozorišta Bataklan u Parizu, ukraden je.

Kako prenosi CNN, jedan od najpoznatijih anonimnih umetnika na svetu naslikao je taj mural u čast žrtvama koje su na tom mestu poginule tokom terorističkog napada u novembru 2015. godine.

"To je velika tuga, svi smo uznemireni. Banksijev rad, simbol sećanja, koji je pripadao svim stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pariza i građanima sveta, oduzet nam je", saopštilo je pozorište.

Slika je prikazivala tužnu figuru sa crno-belim velom, glave pognute prema zemlji, a nastao je u junu prošle godine zajedno s nekoliko drugih radova koje je navodno naslikao Banksi.

Navodi se da su lopovi ukrali mural u petak, a ukradena vrata su prebacili u kombiju.

Pre 10 dana jedan Banksijev mural prodat je za više od 100.000 funti jednom britanskom trgovcu umetninama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukradena vrata sa pozorišta, a na njima Benksijev mural

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2019

Mural britanskog uličnog umetnika Benksija koji se nalazio na vratima pozorišta Bataklan u Parizu, nestao je bez traga...Jedan od najpoznatijih anonimnih umetnika na svetu naslikao je taj mural u čast žrtvama koje su na tom mestu poginule tokom terorističkog napada u novembru 2015. godine, prenosi Si-En-En..."To...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.