Ubijen napadač iz Strazbura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen napadač iz Strazbura

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane potvrdio je večeras da je u akciji policije ubijen muškarac osumnjičen za ubistvo tri osobe na božićnom vašaru u Strazburu.

On je dodao da su tri policajca naišla na njega na ulici i prepoznala ga kao osumnjičenog Šerifa Šekata.

Kada su pokušali da ga uhapse on se okrenuo i počeo da puca na njih na šta su policajci uzvratili i ubili ga, javio je Rojters.

Prethodno je Rojters izvestio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šekat ubijen u delu Strazbura, Meno, nakon večerašnje akcije policije.

Ranije je javljeno da su u tom delu grada odjeknula najmanje tri pucnja.

Reporter Rojtersa javio je takođe da se čuo i helikopter policije.

Šekat (29), francuski državljanin, sumnjiči se da je usmrtio tri osobe i ranio 13 ljudi u utorak.

ID tvrdi da je napadač njihov pripadnik

Islamska država saopštila je da je muškarac koji je ubio tri osobe u Strazburu njihov vojnik, prenela je na svom sajtu novinska agencija IS Amak, iako nije pružila dokaz za takvu tvrdnju.

Amak je naveo da je napadač "bio vojnik Islamske države i da je izveo operaciju kao odgovor na pozive da se napadaju građani zemalja koalicije" koja se bori protiv te militantne grupe u Siriji i Iraku, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOTOVO: Ubijen napadač iz Strazbura

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018

Osumnjičeni napadač Šerif Čekat je ubijen, zvanično je potvrđeno. Broj poginulih u napadu na Božićni market u Strazburu popeo se danas na tri nakon što je jedna ranjena osoba preminula...Foto: Tanjug/AP Photo/Jean Francois Badias..Francuski ministar unutrašniih poslova Kristof Kastaner potvrdio...

Nastavak na Mondo...

Napadača iz Strazbura traži 720 policajaca, raspisana poternica

Izvor: RTS, 13.Dec.2018

Francuska policija izdala je poternicu za Šerifom Šekatom, koji je u utorak uveče u Strazburu ubio dvoje i ranio 14 ljudi, dok više stotina policajaca nastavlja potragu za odbeglim napadačem. . Policija u opisu osumnjičenog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.