”USTAO SAM RASPOLOŽEN”: Novak se oglasio pred finale Pariza!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2023, 10:19

”USTAO SAM RASPOLOŽEN”: Novak se oglasio pred finale Pariza!

Očekuje nas velika borba...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 15 sati igraće u finalu Mastersa u Parizu protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Đoković će u nedelju igrati za jubilarnu 40. masters titulu u karijeri. Biće to deveto finale u Parizu, gde će se boriti za svoj sedmi pehar na tom turniru, šesti u sezoni i ukupno 98. u karijeri.

Đoković je posle velikog preokreta pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusa Andreja Rubljova u polufinalu nakon tri seta 5:7, 7:6 (3), 7:5.

- Ustao sam raspoložen i u dobrom stanju jutros, ali na sat vremena pred meč ponovo je krenulo nizbrdo. Nije da se ovo dešavalo prvi put, ali sam uspevao da se relativno dobro izborim sa situacijom prethodnih dana. Sa druge strane mreže sam imao verovatno najbolje izdanje Rubljova u karijeri. Znao sam da raspolaže brojnim kvalitetima, i tokom skoro celog meča je igrao tenis bez greške - rekao je Đoković..

- Nije mi dao prostora za disanje, da se razmašem. Bbio je agresivan, očekivano iz forhenda, ali iz behkenda. Servirao je sjajno i morao sam da nađem načina da se održim u meču. Za to je presudnu ulogu imao servis. Pronašao sam dobre servise u pravim trenucima, bilo da su to asovi ili oni koji su mi otvarali poen. Uspevao sam da ih plasiram precizno kada mi je to trebalo, i uspeo da se izvučem iz ponora - objasnio je Đoković.

DID YOU KNOW❓

By recording his 50th win of the year over Rublev in Paris today, 🇷🇸 Novak Djokovic has now won 50 or more matches in a year an incredible FOURTEEN TIMES in his career. 💥

2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2021 and now 2023:

— TENNIS (@Tennis) November 4, 2023

Đoković će u nedelju igrati za jubilarnu 40. masters titulu u karijeri. Biće to deveto finale u Parizu, gde će se boriti za svoj sedmi pehar na tom turniru, šesti u sezoni i ukupno 98. u karijeri.

- Ponekad smo suočeni sa izazovom da, uprkos svemu, moramo da iznađemo način da dođemo do pobede. Taktika se bazirala na servisu i ulasku u taj-brejk drugog seta. Uzeo sam desetominutni tajm-aut, oporavio se fizički i nastavio sa dobrim servisima. Postao sam agresivniji i opasniji u njegovim servis-gemovima i znao da će doći momenat kada ću stvoriti šansu za brejk. Žao mi je što je Andrej meč završio sa duplom greškom. Odigrao je meč za svaku pohvalu.

Đoković se nadam da mu je ostalo još malo energije i za finale.

- Odakle ću da izvučem energiju? Pa odakle je inače izvlačim svih ovih dana, to je Božja energija, blagoslov i to je nešto u šta duboko verujem i iz čega sam toliko puta dobijao tu Božanstvenu energiju koju posebno osećam. Sam sebe iznenadim time odakle izvire energija. Smatram da je to iz vere i osećanja prisutnosti Božanskog. Sa druge strane, uspevam da ostvarim koncentraciju u najvažnijim trenucima, kada je potrebno odigrati taktički dobro, postaviti se dobro na terenu", rekao je Novak i osvrnuo se na nepobedivost koja ide uz njegovo ime.

- Niko nije nepobediv, ali mi je drago da postoji ta aura oko mene, da ljudi smatraju da sam nepobediv i da igrači to osećaju na terenu. To mi je jako važno, želim da to oni osete, jer me to stavlja u mentalnu prednost u odnosu na njih. Opet, nakon niza izvrsnih rezultata svih ovih godina i, naravno, i ove ne uzimam zdravo za gotovo ni jedan meč, i znam da mi ga protivnik neće pokloniti čim se nađemo na terenu. Naprotiv, mislim da svako protiv mene nastoji da igra svoj najbolji tenis i uglavnom se to dešava jer nemaju šta da izgube i imaju motiv više. To je bio slučaj i ove nedelje sa tri poslednja protivnika protiv kojih nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam uspeo da “preživim” na terenu i nađem način da pobedim - poručio je Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.