U novom Vendersovom filmu glumi Nik Kejv

Izvor: Svet, 16.Jun.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom Vendersovom filmu glumi Nik Kejv

Nemački reditelj Vim Venders je prošle nedelje u Parizu počeo snimanje svog novog filma koji će biti njegovo prvo drugometražno ostvarenje na francuskom jeziku. U glumačkoj ekipi “Lepih dana u Aranheuzu” muzičar Nik Kejv.
Novo ostvarenje Vima Vendersa ujedno će biti i njegov treći film u tri-de tehnici nakon dokumentarca “Pina” i trilera “Sve će biti u redu”, koji je ove godine predstavljen na Berlinalu, prenosi Tanjug.
Film pod nazivom Les >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Beaux Jours d’Aranjuez (Lepi dani u Aranheuzu) je adaptacija drame austrijskog pisca Petera Handkea s kojim je Venders i ranije sarađivao – “Strah golmana pred jedanaestercem” (1972), “Pogrešan pokret” (1975) i “Nebo nad Berlinom” (1987) koji je osvojio nagradu za scenario na Kanskom festivalu.
“Peter Handke je napisao tekst Letnji dijalog u kojem dvoje ljudi, jedna žena i jedan muškarac, razgovaraju. U početku to čine s oklevanjem, da bi se kasnije raspričali o svakojakim temama. Ponekad se upuštaju u igru pitanje-odgovor, a ponekad njihova rasprava postaje veoma živa ili se pretvara u dugi monolog”, objasnio je Venders sadržaj filma u kojem glavne uloge tumače Reda Kateb, Sofi Semin, Jens Harcer i Nik Kejv.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

U novom Vendersovom filmu glumi Nik Kejv

Izvor: Scandal.rs, 16.Jun.2015

Nemački reditelj Vim Venders je prošle nedelje u Parizu počeo snimanje svog novog filma koji će biti njegovo prvo drugometražno ostvarenje na francuskom jeziku. U glumačkoj ekipi “Lepih dana u Aranheuzu” muzičar Nik Kejv...Novo ostvarenje Vima Vendersa ujedno će biti i njegov treći film...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.