U Francuskoj uhapšen otac 55 dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj uhapšen "otac" 55 dece

PARIZ -

Jednom Parižaninu koji je prijavio 55 dece od 55 različitih majki preti 10 godina zatvora i novčana kazna zbog sumnje da je lažirao očinstvo i zbog pomaganja u dobijanju prebivalištva pod lažnim izgovorima, saopštila je danas policija.

Vlasti nisu otkrile identitet 54-godišnjeg muškarca, afričkog porekla, koji je uhapšen u svom dvosobnom stanu u Parizu, tokom policijske racije.

Dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do kojih se tom prilikom došlo pokazuju da je više od 50 ljudi prijavljeno da živi na toj adresi, prenela je agencija Rojters.

Policija sumnja da je čovek bio umešan u prevaru kojom bi majke dobijale socijalne beneficije, a koja bi državu mogla da košta više od milion evra godišnje.

"U ovom trenutku identifikovane su 42 žene od kojih je svaka tvrdila da je taj čovek biološki otac njihovog deteta", saopštila je policija u Parizu.

Čovek je tvrdio da je žene sretao u barovima, mestima za noćne izlaske i povremeno tokom poseta njihovim domovinama, među kojima su Senegal, Kamerun i Mali.

Za 150 do 200 evra on bi prijavio decu i njihove majke, čime bi im omogućio da dobiju prebivališnu dozvolu i potražuju socijalne beneficije.

Neke od majki su rekle vlastima da su primile do oko 7.500 evra kao razne mesečne olakšice.

Portparol policije je izjavio da je istraga u toku i da će istražni sudija odrediti da li je potrebno uraditi DNK test za utvrđivanje očinstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.