U Francuskoj stopirana aukcija nacističkih predmeta

Izvor: BKTV News, 14.Apr.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj stopirana aukcija nacističkih predmeta

Pariska aukcijska kuća Vermo de Pa, koja je planirala da 26. aprila stavi na licitaciju predmete koji su pripadali Adolfu Hitleru i Hermanu Geringu, odustala je od prodaje pod pritiskom francuskih vlasti.

Prema pisanju francuskih medija, najavljena aukcija izazvala je proteste francuskog Nacionalnog biroa protiv antisemitizma koji je prodaju ocenio kao nemoralnu i uvredljivu za žrtve nacizma, te zahtevao od francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vlasti da je obustave i oduzmu predmete.
Bilo je predviđeno da se na aukciji nađe četrdesetak predmeta iz Hitlerove letnje rezidencije i Geringove vile u Berghofu, u bavarskim Alpima, koje su francuski vojnici zaplijenili u maju 1945. Na prodaji je trebalo da bude i posuđe hotela koji su koristili nacisti.
Francusko regulativno telo za javnu prodaju saopštilo je danas da je aukcijska kuća Vermo de Pa povukla sve predmete iz prodaje.
Mnoge evropske zemlje zabranjuju prodaju predmeta iz doba nacizma.
Izvor: tanjug.rs
 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.