Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj produženo vanredno stanje za šest mjeseci

PARIZ - Francuski parlament produžio je vanredno stanje u zemlji za još šest mjeseci nakon terorističkog napada u Nici u kome su ubijene 84 osobe.

Vanredno stanje sada će trajati do janaura 2017. godine, a ovo produženje tek treba da odobri Senat.

Najnovija odluka predstavlja četvrto produženje vanrednog stanja koje je uvedeno nakon terorističkog napada u Parizu u novembru 2015. godine kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poginulo 130 ljudi.

Specijalne mjere za vanredne situacije omogućavaju policiji da provodi racije po kućama i pretrese bez naloga, kao i donošenje odluka o kućnom pritvoru po kratkoj proceduri.

Vanrednim stanjem, takođe, predviđene su restrikcije za veća okupljanja, podsjeća "Raša tudej".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vanredno stanje u u Francuskoj produženo još šest meseci

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016

Francuski parlament produžio je vanredno stanje u zemlji još šest meseci nakon terorističkog napada u Nici u kome su ubijene 84 osobe...Vanredno stanje sada će trajati do janaura 2017. godine, a ovo produženje tek treba da odobri Senat...Najnovija odluka predstavlja četvrto produženje vanrednog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.