U Francuskoj 111 pritvorenih na protestima

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 23:16

U Francuskoj 111 pritvorenih na protestima

Grupa od 111 osoba je privedena danas tokom protesta protiv penzione reforme u Francuskoj, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.Dodaje se da je 154 policajaca i žandarma povređeno, od kojih neki teže.Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) izrazio je podršku policiji, žandarmima i vatrogascima koji štite demonstrante i javnu i privatnu imovinu.Darmanen je danas rasporedio više od 11.000 policajaca.Oko 570.000 ljudi demonstriralo je danas u Francuskoj, uključujući 57.000 u Parizu, 11. dana protesta protiv penzione reforme.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Policija palicama i suzavcima na demonstrante u Parizu: Privedeno 111 ljudi, 145 policajaca ranjeno

Izvor: Blic, 07.Apr.2023, 00:20

Policija u Parizu upotrebila je večeras palice, suzavac i šok bombe da razbije masu demonstranata koji su protestovali zbog penzione reforme, javio je dopisnik RIA Novosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.