Izvor: Danas, 26.Nov.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu u nedelju sprečen niz napada

Brisel, Pariz - Škole i mnoge metro stanice u Briselu juče su ponovo radile pošto su četiri dana bile zatvorene u okviru mera bezbednosti koje su uvedene nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra. Međutim, mere bezbednosti u tom gradu su juče i dalje bile na najvišem nivou, a stotine naoružanih policajaca i vojnika su patrolirali ulicama. Nekoliko terorista koji su izveli napade u Parizu su državljani Belgije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

Francuski zvaničnici su saopštili da je Abdelhamid Abaud, osumnjičeni organizator napada koji je ubijen u policijskoj raciji u pariskom predgrađu Sen-Deniju, bio u blizini koncertne dvorane Bataklan za vreme napada. U utorak je izdat nalog za hapšenje Mohameda Abrinija, još jednog osumnjičenog za napade. Za Abrinija je rečeno da je "opasan i verovatno naoružan". Tužioci su saopštili da je "reno-klio" koji je Abrini vozio kasnije upotrebljen u napadima. Belgijski mediji su izvestili, pozivajući se na belgijskog ministra unutrašnjih poslova Žan Žambona, da su nadležni sprečili niz napada koji je trebalo da bude izvedeni u nedelju u Briselu.

Francuski mediji su javili da su vlasnici kafića, restorana i hotela u Parizu tražili od vlade pomoć zbog toga što im je opao promet nakon napada.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.