Tur d Frans počeće 5. jula u Lidsu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tur d Frans počeće 5. jula u Lidsu

Biciklistička trka Tur d Frans sledeće godine počeće 5. jula u engleskom gradu Lidsu, a završiće se 22 dana kasnije na Jelisejskim poljima u Parizu, saopštili su danas organizatori.

 

Ovo će biti 101. Trka kroz Francusku, duga je 3.656 kilometara, sastoji se iz 21 etape i prolaziće kroz Englesku, Belgiju, Španiju i Francusku.

 

Trka se sastoji od devet ravnih etapa, pet brdovitih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šest planinskih, jedne individualne na hronometar i imaće dva dana odmora. Obeležavajući 100. godišnjicu od početka Prvog svetskog rata, trka će biti vožena kroz belgijski grad Ipr oko koga su se vodile žestoke bitke i kroz bojno polje Verden na kojem je poginulo i ranjeno oko 700.000 ljudi tokom desetomesečnih intenzivnih borbi.

 

Na ovogodišnjem Tur d Fransu pobedio je britanski biciklista Kris Frum, drugo mesto je zauzeo Nairo Kintana iz Kolumbije, a treći je završio Hoakim Rodriges iz Španije.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tur d Frans počeće 5. jula u Lidsu

Izvor: Dzungla.org, 23.Okt.2013

Biciklistička trka Tur d Frans sledeće godine počeće 5. jula u engleskom gradu Lidsu, a završiće se 22 dana kasnije na Jelisejskim poljima u Parizu, saopštili su danas organizatori. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.