Izvor: Blic, 15.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Truli zubi

Poput trulog zuba koji se klati na paradentopatičnoj vilici a nikako da ispadne, afera „satelit“ već četiri godine odoleva bilo kakvoj intervenciji. Tek je presuda arbitražnog suda u Parizu izazvala mlake reakcije nadležnih i sve će to, slutim, opet pokriti „magla i šaš“.

Tim pre što bivši ambasador u Izraelu Miodrag Isakov teorijski pretpostavlja da se u aferi „satelit" neko iz vlasti ugradio za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko 20 miliona evra, o čemu je, veli, uredno obaveštavao merodavne, a oni mu odgovarali da se ne meša, jer to nije njegova nadležnost. Elem, plemenita država Srbija, tačnije njeni još plemenitiji građani će, kako sada izgleda, platiti državi Izrael, otprilike isto onoliko novca koliko je planirala da izdvoji za nova radna mesta, 10.000 evra po zaposlenom, u novim investicijama. A koliko prekjuče javnost je obaveštena da jedini proizvođač na Balkanu, specijalne ekološke hidroizolacije, „Bentoteksa", mladenovačka fabrika „M-Prointex" ne može da probije bedem burazerskog poslovanja u svojoj plemenitoj zemlji Srbiji, koja se baš tog dana bavila temom kako da se sama očisti i kako da je očistimo od smeća! Regulativa Evropske unije predviđa obavezno polaganje - te bentonitne folije ili tepiha kao komponente izolacije pri sanacijama deponija i odlagališta pepela. To je deo zaštite prirode od štetnog uticaja raznog otpada.

E, dakle, ta firma kao jedini domaći i najjeftiniji ponuđač na tenderima u TE „Kostolac" biva oduvana četiri puta a posao vredan više od dva miliona evra dobija jedna optičarska radnja iz Beograda ,koja tu foliju uvozi iz Nemačke! Umesto da zaposli novih 20 ljudi, mladenovačka firma će zbog gubitka ovog posla, tvrdi, biti prinuđena da otpusti još pedeset zaposlenih. Tako će i sav trud plemenite države oko finansira otvaranje novih radnih mesta delimično biti umanjen. Državni namesnik u TE „Kostolac" nije se do pisanja ovog teksta oglasio. A i zašto bi, ko ga obavezuje da progovori izuzev, recimo, resornog ministarstva, Državnog revizora, Uprave za javne nabavke, eventualno i suda, ako dođe do njega! Afera „satelit" daje mu za pravo, akcija „očistimo Srbiju" je kampanjska i završena, a truli zubi iz vilice vlasti ne ispadaju tek tako!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.