Izvor: Radio 021, 16.Feb.2019, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri meseca od početka protesta Žutih prsluka

Nekoliko hiljada pripadnika "žutih prsluka" okupilo se danas u Parizu i drugim gradovima u Francuskoj gde obeležavaju tri meseca od početka protesta protiv politike predsednika Francuske Emanuela Makrona.

U Parizu se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su mirno prošetali avenijom Jelisejskih polja. U Strazburu se okupilo oko 100 ljudi, a u Nici oko 50.

Na protestima prošle subote bilo je 51.400 ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što je znatno manje u odnosu na prethodne subote.

Prema anketi koju je prenela televizija BFMTV, prvi put od početka protesta 17. novembra, 56 odsto ispitanih Francuza reklo je da bi protesti trebalo da prestanu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da će biti upućeno pojačanje na pojedinim mestima u Parizu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.