Tramp: Bum, dođi ovamo, bum; Francuska zgrožena: Ovo je sramotno! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Bum, dođi ovamo, bum; Francuska zgrožena: Ovo je sramotno! (VIDEO)

Francuska vlada oštro je kritikovala izjavu predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da bi oružje zaustavilo teroristički napad u Parizu da ga je bilo, praveći prstima pokret kao da ima oružje u ruci i uzvikujući bum, bum.

"Francuska izražava svoje žestoko neodobravanje izjave predsednika Trampa o napadima u Parizu 13. novembra 2015. i zahteva da se poštuje sećanje na žrtve", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

FOTO: Vikipedija
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Svaka zemlja slobodno odlučuje po sopstvenim zakonima o nošenju vatrenog oružja, kao i u drugim oblastima, navodi se i dodaje da je Francuska ponosna što je zemlja gde je nošenje vatrenog oružja strogo regulisano.

Burno u SAD-u! Ispitan najbliži Trampov prijatelj, Pensov lekar dao ostavku...

Ovakvo saopštenje predstavlja najoštriju kritiku Pariza upućenu na adresu predsednika SAD dolaska Emanuela Makrona u Jelisejsku palatu pre godinu dana, ocenjuje Rojters.

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland koji je bio predsednik u vreme terorističkih napada u Parizu, napisao je na Tviteru da su Trampovi komentari "sramotni" i "opsceni".

Les propos honteux et les simagrées obscènes de Donald Trump en disent long sur ce qu’il pense de la France et de ses valeurs. L’amitié entre nos deux peuples ne sera pas entachée par l’irrespect et l’outrance. Toutes mes pensées vont aux victimes du 13 novembre.

Tramp je na skupu Nacionalne asocijacije vlasnika oružja (NRA) u Dalasu rekao bi napadači u Parizu bili zaustavljeni u svojoj nameri "da je ijedan zaposleni ili... jedna osoba iz ove prostorije bila tamo sa pištoljem", preneo je Skaj njuz.

"Teroristi bi pobegli ili bi bili upucani i to bi bila potpuno drugačija priča", istakao je američki predsednik.

Tada je Tramp napravio gestikulaciju kao da puca uzvikujući bum, i simulirajući pucanje na nevine žrtve:

FOTO: Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

"Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum".

Trump at #NRAConvention cites 2015 Paris, France attack that killed 130 people, says it wouldn't happen here because we have guns, but he never mentions the 851 people injured and 58 killed in the Las Vegas attack last October in gun-toting America. pic.twitter.com/LdQIgHgJFS

U terorističkim napadima u Parizu 2015. godine ubijeno je 130 ljudi.

"Niko u Parizu nije imao oružje i svi pamtimo više od 130 mrtvih ljudi, i ogroman broj užasno, užasno ranjenih", naveo je Tramp.

Njih je, kako je istakao, brutalno ubila mala grupa terorista, koja je imala oružje. Imali su vremena i jednog po jednog su ubijali", rekao je Tramp.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

(VIDEO) MAKRON POLUDEO ZBOG TRAMPOVE IZJAVE: Da je neko imao pištolj, teroristi vam ne bi ubili 130 ljudi! BUM - DOĐI OVAMO!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2018, 09:04

PARIZ - Francuska vlada oštro je kritikovala izjavu predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da bi oružje zaustavilo teroristički napad u Parizu da ga je bilo, praveći prstima pokret kao da ima oružje u ruci i uzvikujući bum, bum.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.