Tradicionalni marš u Parizu, kamenice i suzavci (VIDEO)

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalni marš u Parizu, kamenice i suzavci (VIDEO)

Pariz -- U Parizu se povodom Praznika rada, 1. maja, okupilo više desetina hiljada ljudi, a tokom protesta došlo je do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac.

Sindikati su iskoristili tradicionalni marš da protestuju protiv predloženog zakona o radu o kojem raspravlja parlament.

Kada su mlađi ljudi počeli da bacaju kamenice, policija je odgovorila suzavecem, prenosi BBC.

U Francuskoj se već dva mesece održavaju protesti zbog reforme zakona o radu, za koji sindikati ocenjuju da dodatno otežava položaj zaposlenih i sužava njihova prava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pariz, suzavcem protiv demonstranata

Izvor: RTS, 01.Maj.2016

. Povodom praznika rada, 1. maja, u Parizu seo kupilo više desetina hiljada ljudi, a tokom protesta došlo je do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.