Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 10:55

Tango u Parizu ili kako su povezani Lautaro, Kavani i Ikardi?

Na pomolu velika trampa tri kluba

Vreme velikih promena dolazi! Dok Juventus i Barselona na svakodnevnom nivou rade na potencijalno dve velike trampe, u trouglu Inter – Pari Sen Žermen – Barselona mogla bi se da dogodi prava napadačka vrteška u tri povezana transfera.

Jasno je, u fokosu našli bi se Lautaro Martinez, Edinson Kavani i Mauro Ikardi. Milanski dnevnik Gazeta delo Sport nazvao je ceo projekat “Tango u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uz objašnjenje da će transferi južnoameričkih “devetki” izazvati domino efekat. Pari Sen Žermen uveliko radi na realizaciji svog dela posla, a sportski direktor Leonardo već neko vreme pregovara sa Bepeom Marotom o popustu za Ikardija. Po sporazumu dva kluba o pozajmici sklopljenom još prošlog leta, PSŽ ima opciju da ražalovanog kapitena Intera kupi za 70.000.000 evra, ali je posle novonastale situacije i nove svetske krize Leonardo počeo da opipava Marotin puls uz predlog da francuski šampion plati 50.000.000 evra fiksno, uz 10.000.000 evra realnih bonusa i obećanje da će uraditi sve da sa Kavanijem i njegovim polubratom, ujedno i agentom Valterom Fernandom izboksuje transfer na stadion Đuzepe Meaca. Ikardi iza sebe ima odličnu debitantsku sezonu u PSŽ gde je postigao 20 golova u svim takmičenjima i iz prve postave istisnuo Kavanija.

Koliko će pasti cene? PSŽ nudi 50.000.000 + 10.000.000 za Ikardija

Ako bi se došlo do dogovora, Kavani bi praktično bio zamena za Lautara Martineza, kojem bi se otvorila prečica za toliko iščekivani transfer u Barselonu. Matador se nalazi na prekretnici karijere i on je praktično već sada slobodan igrač, pošto mu na leto ističe ugovor sa PSŽ, a sezona u Francuskoj je zvanično okončana. Kavani je zimus bio nadomak transfera u Atletiko Madrid, ali je sve propalo jer klubovi nisu mogli da dogovore visinu obeštećenja, mada je navodno bilo nategnuto i oko ličnih uslova saradnje. Atletiko je i dalje legitimni kandidat, mada je na stadionu Vanda Metropolitano sada u fokusu Arkadijuš Milik, dok je Inter ponovo u ćorsokaku jer su dve najveće želje praktično ukazale vernost klubovima u kojima se sada nalaze. Misli se na Drisa Mertensa, koji je posle ucene Aurelija de Laurentisa da ima sedam dana da se odluči, ipak pristao na uslove Napolija, te Olivijea Žirua, za koga je Čelsi automatski aktivirao opciju produžetka saradnje i za narednu godinu. Dakle, Inter da bi pustio Lautara mora da nađe partnera za Romelua Lukakua, a Kavani se sada nameće kao moguće rešenje.

Direktorski tandem Marota – Auzilio ne bi morao da se bavi obeštećenjem jer je Kavani slobodan, što znači da bi više novca moglo da se iskešira igraču za potpis i platu.

Opet, Inter paralelno vodi razgovore i s Barselonom oko trampe u kojoj bi iz Katalonije dobio dvojicu igrača i novac za Lautara. Arturo Vidal je konstanta i tu nema dileme, a navodno je sada glavni pik za drugog igrača Žunior Firpo, čime bi Inter pokrio tu labavu poziciju na levom boku.

“Svima je jasno da još samo četvorica ili petorica igrača mogu da igraju ono što i Lautaro i pritom su izvanredni igrači. Svi oni imaju ono što je potrebno Barseloni, ali Lautaro ima reference koje bi jako dobro došle našem timu, ali i praktično svima na Barsinom nivou“, objasnio je Kike Setjen za beIN Sport.

Karte su na talonu, samo je pitanje ko će šta da pokupi...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.