Švimer:Nema opravdanja za terorizam

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švimer:Nema opravdanja za terorizam

Bivši generalni sekretar Saveta Evrope, Valter Švimer, osudio je danas teroristički napad na redakciju lista "Šarli ebdo", 7. januara u Parizu.

"Ne postoji nikakvo opravdanje za terorizam, naročito ne religijsko. Teror i ubistva su napad na religiju. Svaki pokušaj da se terorizam opravda religijskim ciljevima, zapravo je napad na religiju i na prave vernike. Zato svi ljudi dobre volje i vernici svih veroispovesti, ne samo da treba da budu šokirani i besni, već i ujedinjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odgovoru na brutalnost terorizma", naveo je Švimer u saopštenju.

Švimer je poručio i da taj odgovor mora da bude bolji dijalog među civilizacijama i religijama i jasna osuda ekstremizma, radikalizma i terorizma.

"Sad pre nego ikada mediji treba da šire međusobno razumevanje među ljudima različitih etničkih i religijskih opredeljenja i da se u ovom tužnom trenutku uzdrže od svake ishitrene osude i procene. Uz potpuno poštovanje slobode štampe, treba da poštujemo i osećanja vernika svih veroispovesti", istakao je Švimer.
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.