Svet šokiran napadima, podrška Parizu

Izvor: Večernje novosti, 14.Nov.2015, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet šokiran napadima, podrška Parizu

Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer bio je i sam na stadionu u Parizu kada je došlo do napada. Rekao je da je užasnut i potresen i Francuskoj je izrazio podršku Berlina, kao i kancelarka Angela Merkel."Duboko sam pogođena vestima i fotografijama iz Pariza. Moje misli su u ovim trenucima kod žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << očito terorističkog napada, članova njihovih porodica, kao i svih ljudi u Parizu", rekla je Merkelova, preneli su mediji.Predsednik SAD Barak Obama rekao je večeras da su teroristički napadi u Parizu napad na "celokupno čovečanstvo". Rekao je da američki narod saoseća sa Francuzima jer je "prošao kroz to".I ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je duboko saučešće zbog napada i uputio reči solidarnosti Olandu i čitavom francuskom narodu, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov."Događaji u Parizu su monstruozni, Rusija deli patnju Francuske", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručuje da je Alijansa uz Francusku i da "terorizam neće pobediti demokratiju".Savet bezbednosti UN takođe je osudio napad koji naziva varvarskim i kukavičkim. I Generalni sekretar UN Ban Kimun osudio je "terorističke napade dostojne prezira" u Parizu.Predsedavajući OEBS-u i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić i generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer osudili su napade."Mi najoštrije osuđujemo seriju gnusnih i kukavičkih akata terorizma protiv civila i nasumično nasilje koje je pogodilo vašu zemlju. Budite sigurni da sve članice OEBS-a stoje uz vas u ovom času i dele uverenje da nijedan politički razlog nikada ne može opravdati ovako gnusna dela", naveo je Dačić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela Merkel: Saučešće i podrška Parizu

Izvor: Press, 14.Nov.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel, izjavila je večeras da je potresena napadima u Parizu i iznela saučešće porodicama žrtava napada i solidarnost, preneli su nemački mediji. .       "Duboko sam pogođena vestima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.