Sutra počinje 7. Kids fest u Domu sindikata

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje 7. Kids fest u Domu sindikata

Sedmi dečiji filmski festival - Kids fest, na kome će do 23. oktobra u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, biti prikazano 12 ostvarenja iz više zemalja, počinje sutra u beogradskom Domu sindikata. Zgrada Doma sindikata

Na otvaranju će nastupiti pobednici drugog serijala popularnog šoua "Ja imam talenat" - Milica i Nenad, plesna grupa „2Hot4Stage" i hor muzičke radionice Mari Mari.

Nakon otvaranja biće prikazan sinhronizovani francuski animirani film >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Mačka u Parizu".

Projekcije će biti u Domu sindikata i bioskopima "Roda", "Kolosej" i "Ster sinemas", kao i u novosadskoj "Areni" i "Multipleks Palasu" (Banjaluka).

Najmladji će imati priliku da pogledaju ostvarenja iz Francuske, Velike Britanije, Kine, Norveške, Irske, Danske, Italije, Estonije.

Na programu je francuski dokumentarac o životu u moru - "Okeani", sniman pet godina, koji je producent festivala "MegaKom film" pokušao još prošle godine da otkupi, zatim animirani film francsuko-belgijsko-irske koprodukcije "Brendan i knjiga tajni", inspirisan irskom mitologijom i umetnošću, nominovan za nagradu Oskar.

Tu su i animirani film iz Estonije "Lote i mesečev kamen" - nastavak avantura devojčice Lote koju posetioci "Kids festa" već poznaju, zatim norveški igrano-animirani film "Zaljubljeni Tvigson", snimljen prema romanima En Kit Vesli, u kome je glavni junak grančica koja govori.

Iz Francuske stiže 3D film sa šarmantnim nestaškom Titefom, a publika će moći da pogleda i kinesku avanturu "Legenda o kung-fu zeki 3D", dansko ostvarenje "Družina protiv Živka Žabojeda 3D", kao i dva igrana filma - "Polje čarolija" (Velika Britanija) i "Vuk" (Francuska).

Na programu su i "Vinks: Čarobna vantura 3D” i dokumentarac "Čudesno putovanje jedne kornjače 3D".

Najveći broj filmova sinhronizovan je na srpski jezik, a u selekciji je pet 3D ostvarenja.

Kao i prethodnih godina, u Domu sindikata od 17. do 21. oktobra biće organizovane mnogobrojne zabavne i edukativne radionice: radionica bezbednog korišćenja Interneta, radionica "Politika za decu", mini škola za decu kaskadere, škola glume, Wing Chun kug-fu klub, škola prve pomoći Crvenog krsta i druge.

Cene ulaznica se kreću od 150 do 330 dinara.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počinje 7. Kids fest u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2011

Sedmi dječji filmski festival "Kids fest", na kojem će do 23. oktobra u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci biti prikazano 12 ostvarenja iz više zemalja, počinje sutra u beogradskom Domu sindikata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.