Sušić za MONDO: Gledaću Zvezdu, gol-dva razlike je OK

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušić za MONDO: Gledaću Zvezdu, gol-dva razlike je OK

"To ne bi bio neuspeh crveno-belih", kaže za MONDO najbolji inostrani fudbaler Pari Sen Žermena u istoriji pariskog kluba.

Foto: MONDO/Samir Cacan

/Piše: Nebojša Šatara - mondo.ba/

Safet Sušić, legenda jugoslovenskog fudbala i Pari Sen Žermena, u razgovoru za naš portal naglasio da su iznenađenja i čuda u fudbalu svakodnevna, ali da ne bi bio neuspeh da Crvena zvezda izgubi sa golom (ili dva) razlike na "Parku prinčeva".

Popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pape je proglašen najboljim igračem Bosne i Hercegovine u 20. veku, najboljim inostranim fudbalerom PSŽ-a svih vremena i to u konkurenciji Ronaldinja ili Zlatana Ibrahimovića, a dosad je i jedini fudbalski trener koji je odveo selekciju BiH na veliko takmičenje (Mundijal 2014. godine u Brazilu).

Izvor: MONDO

VAHA NE IDE NA ZVEZDU ZBOG NANTA

Na pitanje da li će njegov kolega iz PSŽ-a Vahid Halilhodžić, koji je nedavno preuzeo Nant, takođe uživo gledati meč protiv Zvezde, Sušić je odgovorio odrečno. "Ne verujem da će doći u Pariz da gleda Zvezdu jer se francusko prvenstvo nastavlja u subotu i očekuje ga mnogo posla s obzirom da je klub loše startovao, a imali su visoke ambicije pred početak sezone".

Sušić je na početku razgovora za MONDO potvrdio da će utakmicu Crvene zvezde u Parizu, gledati uživo na stadionu "Park prinčeva", dok će ostali "manje srećni" ljubitelji fudbala pratiti susret na kanalima TV Arena sport (sreda, 18.55).

"Zvao sam danas klub da mi ostave ulaznice, ići ću najverovatnije da uživo gledam utakmicu, a navijaću za dobar fudbal", rekao je Sušić.

Iako je ostavio mogućnost da se u fudbalu svakodnevno dešavaju iznenađenja, on ne veruje da izabranici Vladana Milojevića mogu da otkinu bod u Parizu.

"Objektivno, sumnjam da Zvezda u Parizu može nešto posebno da napravi. U Beogradu je moguće iznenađenje kakvo je uostalom napravila protiv Napolija, ali ovde jako teško. Posebno jer su 'sveci' poraženi od Liverpula u prvom kolu, pa je realno očekivati da će zabeležiti pobedu. Ali, neka ne bude više od gola ili dva razlike. Mada u fudbalu se nikad ništa sto odsto ne zna. Iznenađenja se dešavaju svakodnevno, ali Pariz sa onom trojkom u napadu (Kilijan Mbape, Nejmar i Edinson Kavani)... Malo ekipa na svetu može doći na 'Park prinčeva' da ne primi dva gola. Zato kažem, za Zvezdu ne bi bio neuspeh da izgubi sa jedan, dva razlike".

Prema njegovim rečima, najgori scenario za crveno-bele bio bi rani pogodak u mreži Milana Borjana.

"Ako na početku prime gol, onda će morati više da se "otvore", a u takvim situacijama su Parižani stvarno pakleni. Zvezda je napravila veliku uslugu PSŽ i Liverpulu jer je s Napolijem odigrala nerešeno. Te dve ekipe su nesporno favoriti za prolaz u osminu finala, a za treću poziciju će se voditi borba između Napolitanaca i Zvezde".

Foto: MONDO/Samir Cacan safet-susic-1.jpg

Sušić je donedavno bio trener turskog Ahisara, ali je otpušten posle lošeg starta u tamošnjem prvenstvu i to pred početak nastupa u Ligi Evrope.

"Ništa u ovom poslu nije moguće planirati. Ako bude nekih interesantnih ponuda, nastaviću trenersku karijeru i opet otići negde raditi. Zasad odmaram", istakao je Pape.

Uvek prati sva dešavanja oko reprezentacije BiH, koja je na startu Lige nacija zabeležila dve pobede i ima realne šanse da izbori prvo mesto u svojoj grupi pod selektorom Robertom Prosinečkim.

"Protiv Austrije je bilo dosta dobro, Prosinečki je osvojio šest bodova i ima dobre šanse da osvoji prvo mesto, što bi bio lep uspeh. U Sarajevu ga cene, ali moram priznati da je reprezentacija BiH dosta slabija u odnosu na onu ekipu koju sam ja vodio. Oprostili su se neki igrači poput Vedada Ibiševića, Harisa Medunjanina, Mensura Mujdže, Edin Džeko je bio dosta mlađi...Neće biti lako da se BiH domogne Evropskog prvenstva, što jeste cilj i to bi bilo jako dobro", podvukao je legendarni Sušić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.