Sumnjiva još dva meča?

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjiva još dva meča?

Mediji u Parizu ne staju sa izveštavanjem oko sumnjive utakmice Seson Ren – Monpelje (31:28) iz prošle sezone.
Prosto se utrkuju ko će više informacija da da. Tako je Parizien u sumnju doveo još dva meča iz prošle sezone.
Štampani medij iz Grada svetlosti navodi kako je meč igran 26. aprila između Nima i Monpeljea, koji je šampion takođe izgubio, kao i sporni meč sa Sesonom, „vrh ledenog brega”. Na britanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sajtu registrovanom u Aziji za meč Nim – Monpelje bile su date abnormalno velike kvote. Ipak, ovim mečom se za sada sudski organi nisu bavili.
Žurnal du Dimanš je za razliku od Parizijena upozorio na meč polufinala Liga kupa. Utakmica između Dankerka i Monpeljea igrana je 10. novembra 2010, a i nju je višestruki šampion Francuske izgubio (26:29).
Javni tužilac u sporu protiv Monpeljea, Bris Robin, istakao je da za sada ni jedan drugi meč nije sporan, osim onoga Seson – Monpelje.
Interesantna je činjenica da je prvenstveni meč Tuluza i Monpeljea igran u sredu bio skinut sa kladioničarskih lista i da na njega nije bilo moguće klađenje.
Novinari su o celoj situaciji pokušali da dobiju i reakciju gradonačelnika Monpeljea, ali uzalud.
- S obzirom da je istraga još u toku ne želim da se upuštam u komentare – kazala je Helen Mandro.
Cela stvar je dogurala i do Skupštine Francuske. Priču je poveo poslanik iz redova Socijalističke partije Kristian Asaf:
- Šta ćete da uradite povodom ove pretnje sportu?
Ministar sporta Valeri Fornejro je kratko odgovorila.
- Sport i klađenje su rizične stvari, osetljive. Jasno je da je sistem za upozorenje dobro odreagovao, ali nije dobro da stanemo samo na tome. Država mora da zaštiti sport još bolje. Ovo je težak udarac za rukomet. Ali, nije to jedini slučaj. Ne smemo da grešimo i stvaramo konfuziju. Ne smemo ni da dozvolimo da ova mrlja stoji nad celim francuskim rukometom. Hapšenja pred kamerama posle meča rezultat su pravde i nadležnih organa, koji su radili svoj posao. Zakon mora da se poštuje!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.