Stros-Kan, novi skandal

Izvor: RTS, 18.Feb.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stros-Kan, novi skandal

Dominik Stros-Kan osumnjičen za umešanost u ilegalnu prostituciju. Bivši direktor MMF-a biće u okviru policijske istrage o organizovanju orgija u restoranima i svingerskim klubovima u Parizu, Vašingtonu, Madridu, Beču i Gentu, u Belgiji.

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan glavni je akter nove afere i biće ispitan kao osumnjičen za umešanost u ilegalnu prostituciju, saopštio je izvor blizak tom slučaju.

Stros-Kan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (62) će biti podvrgnut ispitivanju u utorak u Lilu i može biti zadržan do 48 sati tokom policijske istrage o organizovanju orgija u restoranima i svingerskim klubovima u Parizu, Vašingtonu, Madridu, Beču i Gentu, u Belgiji, preneo je AFP.

Bivši šef MMF-a bi mogao biti optužen ukoliko sudije procene da je on znao da su žene koje su dovođene na zabave bile prostitutke i da su njihove usluge plaćane proneverenim novcem, za šta se terete drugi osumnjičeni.

Štampa je u oktobru pisala o tome da je Stros-Kan prisustvovao raskalašnim žurkama u jednom pariskom hotelu, zajedno sa načelnikom policije grada Lila i vlasnikom barova sa hostesama u Belgiji poznatim pod nadimkom "Dodo Salamura".

Stros-Kan je proteklih meseci sam tražio da ga ispitaju sudije koje vode ovu istragu, u nadi da će zaustaviti ono što njegovi advokati kritikuju kao "medijski linč", navodi AFP.

Nekada smatran za favorita na predsedničkim izborima koji će se u aprilu održati u Francuskoj, Stros-Kan je sada sramota za Socijalističku partiju.

On se povukao sa čela MMF-a nakon što je optužen za silovanje sobarice u jednom njujorškom hotelu, a u avgustu prošle godine. Pošto su optužbe protiv njega u SAD odbačene, vratio se u Francusku, gde se suočio sa novim optužbama.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.