Stonitenis sportista sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 18:51

Stonitenis sportista sa invaliditetom

Sportski snovi, kao i oni u običnom u životu, samo se pojedinima ostvare. Ekstra talentovani devetnaestogodišnji Aleksej Radukić ( K:8), član Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom "Tvrđava - 021", aktuelni šampion Srbije u klasi osam stojećih stonotenisera sa invaliditeom, uveliko sanja svoje prvo evropsko i svetsko odličje, koje bi ga odvelo 2024. godine na Paraolimpijske igre u Pariz.

Ekstra talentovanog Banjalučanina zapazio je lovac na talente, naš proslavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << paraolimpijac Ilija Đurašinović u Stonoteniskom klubu "Vrbas" i priključio ga talentovanoj generaciji novosadske "Tvrđave" sa ciljem da oformi i ekipu u konkurenciji stojećih tenisera sa invaliditetom i da u doglednoj budućnosti naša zemlja krene već utabanim zlatnim stazama naših paraolimpijaca u kolicima.

Ne samo da je uspeo u tome, već su njegovi puleni postali apsolutni vladari našeg domaćeg šampionata i nade našeg paraolimpijskog stonog tenisa. Aleksej Radukić nije slučajno šampion Srbije jer ga osim talenta krasi neverovatna upornost i posvećenost ovom sportu.

Radukić pripada onom vanserijskom "soju" sportista koji neumorno treniraju dva puta dnevno i koji je izuzetno prijemčiv za savete i saradnju sa trenerima.

"Nisam očekivao da ću ovako brzo napredovati i postati seniorski prvak Srbije u pojedinačnoj konkurenciji u klasi osam. Želja mi je da ove godine potvrdim prošlogodišpnji uspeh a da u narednom olimpijskom ciklusu u dresu Srbije "napadnem" i neko međunarodno odličje. Priznajem, počeo sam i da sanjam najlepši san svakog sportiste a to je odlazak na Paraolimpijske igre 2024. godine u Parizu. Mlad sam, imam vremena, mislim da dobro radim, imam motiv i želju, što znači da imam sve preduslove da mi se taj san i ostvari" – sa velikim optimizmom i rešenošću za ostvarenje zacrtanih sportskih ciljeva kaže Aleksej Radukić.

Titula prvaka države mu je donela i sportsku stipendiju koju dodeljuje Republika Srbija najuspešnijim sportistima. Sportska plata mu je stigla nakon osam godina bavljenja stonim tenisom.

"Stipendija mi je veliki motiv, ujedno mi je velika pomoć u ulaganju za sve ono što je potrebno za jednog sportistu – od opreme do nekih ličnih i svakodnevnih potrepština. Osim toga predstavlja donekle i rasterećenje mojim roditeljima koji su mi bili i ostali najveći oslonac i podrška ne samo u sportu, već i u životu", dodaje talentovani Radukić.

Aleksej Radukić će od jeseni biti brucoš na Prirodno matematičkom fakultetu u Banjaluci, odsek geografija. Zbog treninga i velikih ambicija i obaveza u stonom tenisu morao je da se preseli iz rodne Banjaluke u Novi Sad.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.