Stojanović: Razmena informacija ključna protiv terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Razmena informacija ključna protiv terorizma

Teroristički napadi u Parizu na najbrutalniji način su pokazali da je terorizam danas prioritetni bezbednosni izazov, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović ističući potrebu sinhronizovane aktivnosti cele međunarodne zajednice u borbi protiv tog zla, pri čemu je ključna razmena informacija.

Stojanović je Tanjugu rekao da je potrebna tesna saradnja svih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u sektoru bezbednosti svih zemalja, svakodnevna razmena obaveštajno bezbednosnih infomacija i zajednički nastup jer, kako je naveo, parcijalni pristup neće dati rezultate.

"Ako je u prošlosti bilo parcijalnih pokušaja da se tom zlu odupre, teroristički napad u Parizu pokazao je da je potrebna sinhronizovana aktivnost cele međunarodne zajednice", rekao je Stojanović.

Navodeći da teroristički napadi u Parizu pokazuju da neke stvari prete da se otrgnu kontroli, Stojanović navodi da se, s obzirom da terorizam ne poznaje granice i da su na meti države predvodnice borbe protiv islamske države, ne može isključiti da će na meti biti i druge evropske prestonice i SAD, kako se zaoštrava kampanja protiv islamske države i kako ona bude napredovala.

Kako je naveo, Srbija mora kroz međunarodne sporazume o saradnji u oblasti bezbednosti da precizira jasne međusobne obaveze oko razmene informacija i svih aktivnosti u suprotstavljanju terorizmu, da formira jedinstvenu bazu terorističkih organizacija i terorista, a sve institucije u sektoru bezbednosti u državi moraju jedinstveno da rade na sprečavanju terorizma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.