Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer o dešavanjima na stadionu u Parizu

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer, koji je u vreme napada u Parizu bio na stadionu gde se igrao prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Francuske i Nemačke, rekao je da je, kada je čuo prvu eksploziju, pomislio da se radi o petardi, ali da je ubrzo shvatio da je u pitanju teroristički napad.

"Nismo videli dim, a prvobitno sam mislio da su neodgovorni navijači bacili petarde", rekao je u intervjuu za Bild Štajnmajer, prisećajući se tog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kobnog 13. novembra.

Šef nemačke diplomatije je na stadionu sedeo pored francuskog predsednika Fransoa Olanda kada su ođeknule dve eksplozije.

Oland je bio "šokiran, ali istovremeno veoma skoncentrisan i odlučan", naveo je Štajnmajer, preneo je AFP.

Kada su Oland i Štajnmajer saznali da se treći bombaš razneo u blizini stadiona, zapitali su se da li bi gledaoci, u tim okolnostima, trebalo da saznaju za to i da li bi trebalo prekinuti meč.

Informacije o napadima su dolazile "na svaka dva minuta", pa su Oland i Štajnmajer ustali sa sedišta da porazgovaraju, ali su iz obezbeđenja zatražili da se vrate na mesta da se ne bi pokazao bilo kakav znak nervoze.

"Kada smo saznali za napade u Parizu, niko nije znao kako će se noć završiti. Bio sam veoma zabrinut", kazao je šef nemačke diplomatije.

Oland je ubrzo napustio stadion, ali je od Štajnmajera i njegovog tima zatraženo da ostanu.

Posle poluvremena "vratili smo se na svoja mesta i 45 minuta se pravili kao da smo zainteresovani za igru", naveo je Štajnmajer.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.