Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 16:52

Šta zna dete šta je Rolan Garos: Iga Švjontek bez izgubljenog seta do titule

Poljakinja u 19. godini postala šampion Pariza

Svet tenisa dobio je novu kraljicu kojoj se valja nakloniti. Sa samo 19 godina, sa samo tri prethodna nastupa na grend slemovima, Iga Švjontek je postala šampionka Rolan Garosa!

I to kakva šampionka. Do pehara je došla bez izgubljenog seta, što se nije desilo od 2007. godine, kada je velika Žistin Enan podigla pehar u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Parizu. Danas Sofija Kenin nije imala nikakve šanse protiv poljskog čuda od deteta – 6:4, 6:1.

Tenis za bogove igrala je Iga na Rolan Garosu. Sa 2:0 slomila je i drugu igračicu sveta Simonu Halep, slomila Eženi Bušar, svaku rivalku koja joj je izašla na crtu ostavila je bez izgubljenog seta. Hladna kao led, precizna kao hirurg, Švjontekova je crtala po terenu i u finalu, igrajući kao da ona, a ne Sofija Kenin već ima u rezimeu jedan grend slem trofej.

I kada je osvojila prvi set, Iga nije dopustila da je emocije ponesu, da je misli vuku, da joj proradi mašta i već vidi sebe kako podiže pehar, kako ostvaruje jedan od snova još od dana kada je uzela reket u ruke. Naprotiv, taj prvi set je Poljakinji samo dodatno relaksirao ruku, pa je u drugom samlela Ruskinju, ne ostavljajući joj ni trunku nade da može u Parizu neki preokret da se dogodi.

Svet je dobio novu grend slem šampionku, koja će od ponedeljka prvi put u karijeri biti među prvih 20 na WTA listi. Došla je Iga Švjontek na Otvoreno prvenstvo Francuske kao 53. teniserka planete, a preksutra će osvanuti na 17. mestu. I biće bogatija za 1.600.000 evra.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.