Spelman i Saud kombinovali za 54 poena – Liban može do Pariza

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 13:42

Spelman i Saud kombinovali za 54 poena – Liban može do Pariza

Košarkaši Libana upisali su prvu pobedu na Mundobasketu.

Kao i Kina, Libanci su upisali sva tri meča u grupnoj fazi koja je prethodila razigravanju od 17. do 32. mesta.

U novoformiranoj grupi su uspeli da ponove ono što je Đorđevićeva selekcija uspela pre njih i da stignu do trijumfa nad Obalom Slonovače rezultatom 94:84 u okviru grupe P.

Time su se oni pridružili Kini i Japanu kao jedinim azijskim selekcijama sa upisanim trijumfom, što je itekako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitno u nastavku borbe za Olimpijske igre. Mesto u Parizu će pripasti najbolje rangiranoj ekipi sa ovog kontinenta.

Naravno, uz napomenu da Japan tu jednu pobedu ima iz prve faze i da tek igra svoj meč, kao i da postoje druge ekipe koje tek treba da izađu na parket i potencijalno upišu prvi trijumf.

Kada smo već kod toga, Obala Slonovače je ovim porazom napravila korak u nazad u nastojanju da budu najbolje plasirana afrička selekcija i tako se nađu na planetarnoj smotri naredne godine.

Ekipa Dejana Prokića je bila jedna od afričkih selekcija koja je prenela pobedu iz prvog dela, ali je prošla kao i Angola i poražena je na startu razigravanja.

Uskoro opširnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.