Spektakularan meč u Parizu

Izvor: TV Arena Sport, 17.Feb.2016, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularan meč u Parizu

Parižani su od početka do kraja utakmice bili opasnija ekipa i sasvim zasluženo su slavili u prvom meču osmine finala protiv Čelsija.

Sveci' i 'Plavci', koji se treću sezonu uzastopno sastaju u ovoj fazi elitnog takmičenja, ponovo nisu razočarali. Počelo je strahovitim naletom Parižana, ali su Tibo Kurtoa i sreća bili faktori koji su sačuvali mrežu gostiju.

Pošto su se oslobodili pritiska, veliku priliku za Čelsi imao je Dijego Kosta, posle centaršuta >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << Rahmana Babe, ali je refleks Kevina Trapa poslao loptu od prečke u korner. Činilo se da do poluvremena neće biti pogodaka, ali je onda Džon Obi Mikel oborio Lukaša Muru na 25 metara do gola, a šut Zlatan Ibrahimović zakačio nogu maleroznog Nigerijca u zidu i prevario belgijskog golmana.

Pokušao je Čelsi da odgovori u preostalih pet minuta, da bi se Džon Obi iskupio u prvom minutu nadoknade. Vilijan je izveo korner, Kosta prebacio loptu na peterac, a vezista primirio loptu i iz voleja pogodio bliži ugao.

U drugom poluvremenu se više igralo na sredini terena. Čelsi je vrebao priliku iz kontre. Pokretač svake akcije bio je Vilijan. Brazilac je dugim loptama pokšavao da pronađe Dijega Koštu. Sa druge strane PSŽ je diktirao tempo, željan da na domaćem terenu dođe do prednosti.

Inicijativa domaćih se ipak isplatila u 78. minutu. Rezervista Kavani je u svom prvom kontaktu sa loptom zatresao mrežu Čelsija.

Do kraja utakmice ekipa Lorana Blana je uspela da “sakrije” loptu i bez većih problema privede meč kraju rezultatom 2:1.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.