Šonu Penu uručen počasni Cezar za životno delo

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šonu Penu uručen počasni Cezar za životno delo

Američki glumac i reditelj Šon Pen primio je počasnu francusku filmsku nagradu Cezar za životno delo, na 40. ceremoniji dodele te nagrade u petak uveče u Parizu, prenose francuski mediji.

Nagradu je Penu uručila francuska glumica Marion Kotijar.

Američkog glumca je tokom boravka u Parizu primio i francuski predsednik Fransoa Oland.

Pen je dobitnik Oskara za ulogu u filmu "Mistična reka" Klinta Istvuda. Važi za jednog od najtalentovanijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i najsvestranijih holivudnih glumaca.

Svetsku slavu je postigao uspešno balansirajući izmedju snažnih karakternih uloga i finansijski isplativih ostvarenja holivudske A produkcije.

Tokom 2000. godine i kasnije, Pen se istakao kao oštar kritičar tadašnjeg američkog prdsednika Džordža Buša i rata u Iraku. Veliku pažnju poklanja i humanitarnim aktivnostima.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Šon Pen primio nagradu za životno delo

Izvor: Svet, 21.Feb.2015

Američki glumac i reditelj Šon Pen primio je počasnu francusku filmsku nagradu Cezar za životno delo, na 40. ceremoniji dodele te nagrade u Parizu. Nagradu je Penu uručila francuska glumica Marion Kotijar.. Američkog glumca je juče primio francuski predsednik Fransoa Oland.. Pen je dobitnik Oskara...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.