Snimak šefa Makronovog obezbeđenja kako prebija demonstranta

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak šefa Makronovog obezbeđenja kako prebija demonstranta

Visoki francuski zvaničnici reagovali su povodom oštre reakcije javnosti zbog blage kazne šefu obezbeđenja francuskog predsednika Emnuela Makrona, nakon što je pretukao demonstranta na protestima 1. maja u Parizu.

Premijer Francuske Eduar Filip odgovarajući na pitanja u Senatu nazvao je incident "šokantnim", ali nije odgovorio na pitanje da li su svi Francuzi jednaki pred zakonom, preneo je Asošijeted pres.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je da nije bilo legitimnih razloga za takvu intervenciju. On je rekao da je tražio da jedinica policije koja istražuje kriminalno postupke policajaca objasni policajcima pravila o nadziranju skupova i da utvrdi da li se ona poštuju.

Snimak do sada čuvan u tajnosti, na kojem se vidi kako jedan od šefova obezbeđenja predsednika Francuske Aleksandar Benala tokom demonstracija prebija studenta, izazvao je oštru reakciju javnosti zbog blage kazne i mogućeg zataškavanja.

Na snimku, koji je otkrio list Le Monde juče uveče, vidi se Aleksandar Benala, za šlemom i policijskim oznakama, okružen interventnom policijom kako odvlači ženu sa demonstracija i udara mladića na zemlji.

Na snimku se čuje kako ga mladić moli da prestane. Drugi čovek u civilu je pre toga povukao mladića na zemlju.

Policija, koja je mladića odvukla iz gomile pre nego što se Benala umešao, nije intervenisala. Drugi čovek je žandarm, za kojeg Mond piše da je već radio sa Benalom.

Benala je kažnjen dvonedeljnom suspenzijom i promenom dužnosti.

Predsednik Makron nije komentarisao incident, a njegov portparol Bruno Rože-Peti osudio je Benalino ponašanje kao "nedopustivo" i dodao da je Benala uklonjen sa svih dužnosti oko organizacije obezbeđenja putovanja predsednika.

Uprkos tome, Benala je ovog meseca vidjen sa policijom na nekoliko važnih događaja, uključujući doček francuskih fudbalskih reprezentativaca nakon pobede na Svetskom prvenstvu.

Izvor: YouTube / Guardian News
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Objavljen snimak člana Makronovog obezbedjenja kako prebija demonstranta (VIDEO)

Izvor: Beta, 19.Jul.2018

Visoki francuski zvaničnici reagovali su danas povodom oštre reakcije javnosti zbog blage kazne šefu obezbedjenja francuskog predsednika Emnuela Makrona, nakon što je pretukao demonstranta na protestima 1. maja u Parizu.Premijer Francuske Eduard Filip odgovarajući na pitanja u Senatu nazvao je incident...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.