Skorsezeu nagrada Nacionalog odbora kritičara

Izvor: Blic, 02.Dec.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skorsezeu nagrada Nacionalog odbora kritičara

Film “Igo” Martina Skorsezea proglašen je za najbolje ostvarenje po izboru američkog Nacionalnog odbora kritičara (The National Board of Review).

To udruženje je Skorsezeu dodelilo i priznanje za najboljeg režisera, za priču o siročetu koji 1930-ih godina živi na železničkoj stanici u Parizu.

Prvi film koji je Skorseze snimio u 3D tehnici zasnovan je na knjizi "Izum Igoa Kabrea” Brajana Selznika.

Nacionalni odbor kritičara izdvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je filmove koji su, po oceni tog udruženja, najbolja ostvarenja u protekloj godini. To su "The Artist”, "The Descendants”, "Drive”, "Muškarci koji vole žene”, "Hari Poter i relikvije smrti 2”, "Martovske ide”, "J. Edgar”, "Drvo života” i "War Horse”.

Džordžu Kluniju pripala je nagrada za najboljeg glumca, za ulogu u filmu "The Descendants” Aleksandra Pejna, koji je nagradjen za scenario. Za ulogu u tom filmu, Šajlen Vudli dobila je priznanje za epizodnu ulogu.

Za najbolju glumicu proglašena je Tilda Svinton, za ulogi u drami "We Need to Talk About Kevin”. Kristofer Plamer nagradjen je za epizodnu ulogu u filmu "Beginners”.

Prošle godine, Nacionalni odbor kritičara je za najbolji film proglasio "Društvenu mrežu”.

Te nagrade druga su po redu priznanja dodeljena u periodu koji se smatra pripremnim pred dodelu Oskara. Udruženje njujorških kritičara je ove sedmice za najbolji film proglasilo ostvarenje "The Artist”.

Nominacije za Oskara biće saopštene 24. januara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skorsezeovom filmu nagrada Nacionalnog odbora kritičara

Izvor: NaDlanu.com, 02.Dec.2011

NJUJORK, 2. decembra 2011. (Beta-AP) - Film "Igo" Martina Skorsezea proglašen je za najbolje ostvarenje po izboru američkog Nacionalnog odbora kritičara... NJUJORK, 2. decembra 2011. (Beta-AP) - Film "Igo" Martina Skorsezea proglašen je za najbolje ostvarenje po izboru američkog Nacionalnog odbora...

Nastavak na NaDlanu.com...

Skorsezeovom filmu nagrada Nacionalnog odbora

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2011

Film "Igo" Martina Skorsezea proglašen je za najbolje ostvarenje po izboru američkog Nacionalnog odbora kritičara. To udruženje je Skorsezeu dodelilo i priznanje za najboljeg režisera, za priču o siročetu koji 1930-ih godina živi na železničkoj stanici u Parizu...Prvi film koji je Skorseze...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.