Si i Makron protiv Trampa

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si i Makron protiv Trampa

Lideri Kine i Francuske pokušavaju da povećaju napore protiv klimatskih promena.

Oni pozivaju na globalno preispitivanje investicija kako bi ih učinili korisnijim za planetu.

Kineski predsednik Si Đinping i francuski predsednik Emanuel Makron objavili su u Parizu izjavu koja je u suprotnosti sa stavom američkog predsednika Donalda Trampa, koji je svoju zemlju izvukao iz pariskog klimatskog sporazuma zbog zabrinutosti da sporazum navodno predstavlja pretnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkom poslovanju, prenosi AP.

Si i Makron su naglasili "važnost preorijentisanja javnih i privatnih investicija u borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biološke raznolikosti", posebno u zemljama u razvoju u kojima je Kina veliki investitor.

Oni su obećali podršku sporazumu postignutom u Parizu 2015. godine o smanjenju emisija koje uzrokuju globalno zagrevanje, uključujući sektore energije i hlađenja.

Si je u poseti Evropi radi jačanja saradnje Kine i EU, usred tenzija u odnosima Kine i SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si i Makron protiv Trampa u borbi protiv globalnog zagrevanja

Izvor: B92, 26.Mar.2019

Pariz -- Lideri Kine i Francuske pozivaju na globalno preispitivanje investicija kako bi ih učinili korisnijim za planetu...Kineski predsednik Si Đinping i francuski predsednik Emanuel Makron objavili su u Parizu izjavu koja je u suprotnosti sa stavom američkog predsednika Donalda Trampa, koji je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.