Sat mraka za budućnost planete

Izvor: B92, 25.Mar.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat mraka za budućnost planete

Beograd -- Centralno-evropski forum za razvoj pozvao je građane Srbije da sutra u 20.30 časova isključe svetlo na jedan sat.

Time bi se svaki građanin pridružio globalnoj inicijativi obezbeđivanja održive budućnosti naše planete.

U osam najnaseljenijih gradova u svetu sutra će sat vremena biti mrak.

Bez osvetljenja će ostati i na stotine najprepoznatljivijih zdanja širom sveta, uključujući Operu u Sidneju, Ajfelov toranj u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu, Brandenburšku kapiju u Berlinu, Nacionalni mauzolej u Pakistanu, Nijagarine vodopade u Kanadi, Katedralu u Helsinkiju, Obelisko u Buenos Ajresu i Kalifa toranj u Dubaiju, najvišu zgradu u svetu.

Dekorativna rasveta na poznatim spomenicima, zgradama, trgovima i mostovima biće isključena u mnogim gradovima u Srbiji.

Prikljućite se akciji „Sat za našu planetu”, koju su u Srbiji zvanično podržali institucije Republike, Grada Beograda i Grada Novog Sada i mnogi drugi, kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.