Izvor: RTS, 23.Nov.2020, 18:26

Sarkozi kratko pred sudijama, ročište odloženo za 26. novembar

Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi na kratko se pojavio pred sudom u Parizu kako bi se suočio sa optužbama za korupciju pre nego što su sudije odložile ročište za 26. novembar kako bi procenile zdravlje jednog od kooptuženih.
Tužioci tvrde da je Sarkozi ponudio da osigura posao u Monaku sudiji Žilberu Aziberu u zamenu za poverljive informacije o istrazi o navodima da je prihvatio ilegalne isplate od pokojne naslednice "Loreala" Lilijan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Betenkur za svoju predsedničku kampanju 2007. godine, preneo je Rojters.

Sarkozi je ušao na zadnji ulaz suda u tamnom odelu sa maskom i rekao svoje ime i čime se bavi.
Sudije su potom razmatrale zahtev Aziberovog advokata da suspenduju suđenje jer njegov klijent, koji nije došao na suđenje, ima visok rizik od oboljevanja od kovid-19 s obzirom na srčanu bolest.
Sudije su naredile nezavisnu lekarsku procenu do četvrtka pre nego što odluče da li će nastaviti suđenje putem videokonferencije ili će ga odložiti do završetka pandemije.
 
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.