Sarkozi hapsi u predizborne svrhe

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi hapsi u predizborne svrhe

Pariz -- Opozicija optužuje vlast Nikole Sarkozija da bezbednosne teme koristi u predizborne svrhe. Do glasanja ostalo dvadesetak dana.

Hapšenje 17 islamista u petak levičarska opozicija vidi kao čist predizborni manevar aktuelne vlasti. Tim Fransoa Olanda optužuje Nikolu Sarkozija da naširoko koristi političke pogodnosti koje su se ukazale hapšenjem Meraha i masovnim privođenjem drugih islamista.

Prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretresa stanova u okviru opsežne akcije na čitavoj teritoriji Francuske, pronađeno je i oružje, među kojem i nekoliko "kalašnjikova”, ali izvori bliski istrazi poručuju da su "najmanje dva” bila neupotrebljiva, drugim rečima - eksponat.

Vlasti, s druge strane, poručuju da je raskrinkana opasna grupacija, čiji su članovi po parkovima i šumama održavali kondiciju i spremali se, čak, za jednu otmicu. Prema ovim informacijama, grupa je pokušala da odredi emira za svaki francuski region.

U takvoj klimi, posle kraćeg vremena, kandidat socijalista Fransoa Oland vratio se u sondažama na vodeću poziciju u prvom krugu, s 28,5 prema 27,5 odsto u odnosu na Nikolu Sarkozija. Na trećem mestu je krajnji levičar Žan Lik Melanšon s 15 procenata. Četvrta je krajnja desničarka Marin le Pen s 13,5 odsto. U završnoj računici, Oland trenutno vodi s 54:46.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sarkozi hapsi muslimane u predizborne svrhe

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2012, 11:26

Ošta zaokret na bezbednosne teme karakteristika je ove faze predizborne kampanje u Francuskoj, koja ulazi u sam finiš - do glasanja je ostalo svega dvadesetak dana. U tom kontekstu, hapšenje 17 islamista u petak levičarska opozicija vidi kao čist predizborni manevar aktuelne vlasti...Tim Fransoa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.