Sarkozi: Ponosni na rezultat, opasno velika podrška NF-u (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2015, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi: Ponosni na rezultat, opasno velika podrška NF-u (VIDEO)

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi poručio je večeras da je ponosan na rezultat koji je njegova Republikanska partije ostvarila na regionalnim izborima u Francuskoj.

Iako izlazne ankete sa birališta sugerišu da desničarski Nacionalni front nije osvojio većinu ni u jednom regionu, Sarkozi je upozorio da rezultat krajnje desnice na ovim izborima treba da bude upozorenje svim političarima umjerene orijentacije u Francuskoj.

Sarkozi se zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biračima koji su danas izašli na birališta, a nisu glasali u prvom krugu, prenosi AP i navodi da je veći odziv vjerovatno imao važnu ulogu u sprečavanju pobjede krajnje desnice na regionalnim izborima, uprkos vođstvu u prvom krugu

"Ponosni smo na rezultate", rekao je Sarkozi pristalicama svoje konzervativne partije.

On je, međutim, naglasio da republikanci treba da budu oprezni s obzirom na veliku podršku koju ima antiimigracioni Nacionalni front.

Sarkozi je rekao da će njegova stranka "odbiti svaki kompromis sa ekstremizmom".

"Sada moramo da posvetimo vrijeme debati o krupnim pitanjima koja muče Francuze", rekao je on, navodeći da su to bezbjednosne prijetnje, frustracije EU i nezaposlenost.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.