Sarkozi: Neredi skandalozni, građani taoci huligana

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi: Neredi skandalozni, građani taoci huligana

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da su neredi koji su se dogodili u Lionu "skandalozni" i da niko ko se protivi penzionoj reformi u toj zemlji "nema pravo da uzme za taoce" ljude u Francuskoj.

Na ulicama širom Francuske je poslednjih dana više miliona ljudi svih struka i uzrasta - od radnika do penzionera i srednjoškolaca i studenata protestovalo zbog penzionih reformi, a u više gradova je došlo i do sukoba sa policijom.

"Video sam slike iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Liona i to je skandalozno. Oni koji su učestvovali u sukobima biće pronađeni, uhapšeni i kažnjeni. U demokratiji ima dosta načina da iskažete svoje mišljenje, ali nasilje nije dozvoljeno", rekao je Sarkozi.

Prema poslednjim podacima policije u sukobima u poslednja dva dana povredeno je 120 osoba.

Predsednik Francuske je kazao i da niko nema pravo da uzima građane za taoce, komentarišući štrajk u rafinerijama i blokadu skladišta goriva, prenose agencije.

"Onaj ko uzme ekonomiju kao taoca, uništava radna mesta. Preduzeće koje nema gorivo, nema cement da učestvuje u infrastrukturnim projektima osuđeno je na propast i zatvaranje. I na kraju će cenu opet platiti najsiromašniji", dodao je Sarkozi. On je kazao da Francuska ne može da bude jedina zemlja na svetu u kojoj manjina blokira reforme.

Marsejski lučki radnici i zaposleni u rafineriji blokirali su prilaz aerodromu u tom važnom saobraćajnom čvoru na jugozapadu Francuske.

Od juče je u blokadi i aerodrom u Parizu "Šarl de Gol", koji je najveći u Francuskoj, kao i aerodrom "Orli". Blokirani su i aerodromi u Nici, Nantu i Klermon-Feranu, na jugu.

Postavljene su blokade i na prilazima aerodromu u Tuluzu, koje je policija juče uklonila, nakon čega su demonstranti u koloni došli do aerodromskog ulaza i time ga blokirali.

Naprotiv - skandalozno je shto smanjujete porez bogatasima (jer morate) a dizete porez srednjoj klasi i siromasnima da popunite budzet. Pa kad i to nije dovoljno, onda nema ko da plati za drzavne rashode. Jer su bogatasi vec sve vas isplatili. Dodjite u Srbiju/USA da naucite josh malo te skole...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.